Fokus på kontorindretning

De fleste mennesker tilbringer rigtig meget tid på deres arbejdsplads og har rigtig meget stillesiddende arbejde. Det har store konsekvenser for helbredet, men stiller også store krav til kontorindretningen på arbejdspladsen.

Der bliver arbejdet hårdt på kontorerne rundt om i Danmark. Antallet af mennesker med stillesiddende arbejde stiger stødt, og det anslås, at antallet af mennesker med rygskader stiger. Dels fordi stillesiddende arbejde ikke er sundt for kroppen, dels fordi mange borde og stole ikke er korrekt indstillet. Det er derfor, at dine arbejdsstillinger kan give dig fx rygsmerter i enten værre eller mindre grad. For virksomheden betyder det oftest, at medarbejderen sygmelder sig og efterlader arbejdsmængden hos de andre medarbejdere. Det er overhovedet ikke gavnligt for nogle parter.

Prioriter kontorindretning

Rigtig mange virksomheder tillægger kontorindretningen en stor betydning. Ikke alene skal der være de fornødne arbejdsredskaber såsom kopimaskine, telefonanlæg og printer – fx kan du hos ekspertvalg.dk indhente tilbud på flere af disse kontorprodukter. Men mange virksomheder vælger også at købe hæve-sænkeborde og -stole. Fra virksomhedens side kan det være en måde at imødegå fx rygsmerter blandt medarbejderne på, fordi virksomhederne ved, at rygsmerter er en hyppig årsag til, at medarbejdere sygemelder sig og det ofte i lang tid.

Arbejdsglæde og trivsel

Når virksomheder indretter kontorer er fokus ikke kun på hæve-sænkeborde og -stole. Oftest prøver virksomheder også at skabe et arbejdsmiljø, hvor medarbejderne trives. Derfor vælger mange virksomheder også at indrette med sofaer, kaffeautomater og i nogle tilfælde endda også fodboldborde. Det er en måde at skabe et arbejdsmiljø, hvor fokus også ligger på det sociale, således at medarbejderne ikke kun arbejder sammen, men de rent faktisk også får personlige relationer til hinanden.

Trivsel giver bedre effektivitet

Som virksomhed gør man sig selv en tjeneste, når man får skabt et kontor med plads til effektivitet, men også arbejdsglæde og trivsel. De fleste medarbejdere sætter pris på, at de i deres pauser eller i løbet af dagen kan mødes med andre kolleger ved kaffeautomaten og tale om løst og fast. Der er nemlig ingen tvivl om, at glade medarbejdere giver bedre effektivitet, og det giver på længere sigt bedre tal på bundlinjen.

Indhent tilbud

Hvis du er interesseret i nye kontorartikler til din virksomhed, kan du med fordel benytte ekspertvalg.dk. Her kan du få hjælp til at indhente tilbud på fx kaffeautomater, kopimaskiner, telefonanlæg og vandkølere. Besøg ekspertvalg.dk og se, hvad de kan være dig behjælpelig med.