Forebyg fugt når du designer og bygger et hus

facade

Når man skal til at bygge et nyt hus eller en ny bygning, skal man gøre op, hvilke materialer man ønsker at gøre brug af. Der er mange forskellige mærker og svingende kvalitet i byggematerialer. I Danmark har vi et vejr der giver god grobund for fugt i bygninger, er bygningen derfor ikke gearet til det våde vejr, kan det gøre stor skade på bygningen. Det er ligeledes ikke en hemmelighed at nye huse har nemmere ved at få fugt, da de i højere grad er tættere end ældre huse. Dit valg af byggematerialer er derfor utrolig vigtigt for at forebygge facader mod fugt i et tidligt stadie.

Kvalitet og pris går hånd i hånd

Det er naturligt at prisen afhænger af kvaliteten, vær derfor kritisk overfor dine byggematerialer og sørg for at få nogle materialer der kan modstå det danske vejr. Det er ligeledes vigtigt at fugtspærrer op, således at vand ikke får lmulighed for at lægge sig ind i revner og sprækker. Dette vil spare dig for at gøre det senere hen, når skaden er sket. Ønsker du at læse mere om fugtisolering og fugtspærre, kan du på Fjern-fugt.dk få hjælp og rådgivning.

Er fugt skadeligt?

Fugt er mere skadeligt end man skulle tro, den kan ikke blot fremkalde skimmelsvamp der er dårligt for helbredet men den kan ligeledes svække vægge og gulv. Har fugten gjort skade på vægge og gulve i bygningen, kan det blive meget dyrt at råde bod på. Fugten kan nemlig komme ind i alle revner og sprækker. Fugtskader kan derfor ende i dyre reperationer og behandlinger af fugt, samt eventuel skimmelsvamp.

Det kan du gøre for at undgå fugt i en bygning

Der er flere ting der kan gøres for at minimere risikoen for et fugtigt miljø. Nogle ting er mere omfattende end andre, men fælles for disse kommende råd, er at de i sidste ende vil spare dig tid og penge.

  • Sørg for at bruge kvalitets byggematerialer der kan modstå det våde danske vejr. Spar ikke på pengene, da det i sidste ende vil betale sig at gøre det korrekt fra starten.
  • Få lavet en fugtisolering, i form af en fugtspærre. Dette vil hjælpe til at der ikke kommer vand ind i revner og sprækker, som ender i fugtskader.
  • Giv mulighed for god ventilering i huset, så fugten får en vej ud. Dette er ligeledes vigtigt, da nye huse har meget stor tendens til at være meget tætte.