Huset som helhedsindtryk

Moderne arkitektur

Æstetik og design er en vigtig del af et hus. Arkitekttegnede huse har derfor ofte en ekstra finesse, som ‘almindelige’ huse ikke har. Derfor er det også vigtigt, at der ikke bliver sløset med nogen dele af huset. Der skal være en rød tråd i hele huset,  lige fra hvilken lås der sættes i døren, til valg af vinduesrammer.

Et hus er et helhedsindtryk, der er derfor vigtigt, at der er en højere sammenhæng i valg af materialer, byggestil, men også indretning. Et arkitekttegnet hus er noget særligt at bo i, da de små finesser og detaljer i huset giver et helhedsindtryk og en oplevelse, man ikke får ved at bo i et ‘almindeligt’ hus.

Det specielle

I arkitekttegnede huse er der mange overvejelser, der er inkluderet, og mange finesser der er speciallavede til huset og indbygget som en integreret del af huset. Dette gør at man kan have sjove detaljer som indbyggede skraldespande, således skal man aldrig gå ud med skraldet. Eller en indbygget ‘mad-elevator’ op til tagterrassen, således skal man ikke slæbe sin ryg i laser for at nyde en solrig eftermiddag på tagterrassen. Sådanne små finurlige funktioner kan gøre hverdagen lidt sjovere.

Omgivelserne

Omgivelserne er også vigtige i forhold til, hvilket udtryk arkitekten skal vælge for huset. Skal huset bygges i udkanten af en skov, skal huset have sammenhæng til naturen, og på sin vis blive en del af grunden. Men hvis det på den anden side er et byhus, er det helt andre faktorer, der skal overvejes. Hvert materiale vil også have sine styrker og svagheder, og derfor er det vigtigt, at disse overvejes i forhold til de omgivelser og forudsætninger, de skal implementeres i.

Indretning

Hvert hus har sin egen charme og personlighed, og man kan derfor ikke generalisere hvordan et hus, arkitekttegnet eller ej, skal indrettes og hvilket udtryk, der er rigtigt. Dette afhænger selvfølgelig af den person, der skal bo i huset. Men ét er sikkert og vist, hvis man vælger at bo i et arkitekttegnet hus, håber jeg, at man har respekt nok for huset og arkitekten, til at gøre sig en smule umagen, således at huset som skal og indretningen i huset, på sin vis stemmer over ens.

Arkitekttegnede huse er fantastiske, og er oftest med til at forskønne bybilledet, Yderligere er det en oplevelse i sig selv at prøve at bo i et!