Se hvad du laver

se skarptUanset din profession, så skal du vide hvad du laver. Det er ikke kun teorien, men du skal også være sikker på, at det produkt du levere er tjekket efter og i orden. Som arkitekt er det muligvis vigtigere end alle andre steder, for er der en fejl her, snakker vi om et stort sammenhængen der kan falde fra hinanden.

Det er hårdt for øjnene at være så koncentreret på det samme i længere tid. Og det kan faktisk også slide på dem. Når man er så afhængig af sine øjne, kan det ære værd at besøge www.euroeyes.dk, og se hvad der kan tilbydes, hvis det en dag skulle ske, at øjnene ikke længere var optimale.

Præcision er nøgleordet, og er synet sløreret, kan dette ikke lade sig gøre. Alt skal matche, alt skal sidde perfekt og alt skal passe sammen til punkt og prikke. Det kan jo være man tegner til sig selv, men er det til en kunde, stiger forventningerne til kvaliteten, og dermed skal der ikke findes fejl.

Mange hårde og intense timer

Arbejdet som arkitekt kan svinge meget og kan være periodearbejde. Der kan også pludseligt dumpe noget ind ad døren, der skal presses ind i kalenderen. Det er i meget få tilfælde at man kan skubbe deadlines på andre opgaver, men samtidigt vil man også prøve at sørge for der er arbejde året rundt, og slippe for helt døde perioder.

Et eksempel på en pludselig opgave, kan være en arkitekt konkurrence. Her kan arbejdet ligge over måneder, og det er meget intensivt og hårdt arbejde. Der skal som regel også være flere mennesker på, og det betyder der bliver taget mandskab væk fra andre opgaver. Og vinder man ikke, er det tabt arbejde, da der ingen gevinst kommer ud af hele processen.

Om man er en stor virksomhed eller en lille tegnestue, har en stor indflydelse på hvor meget man taber på opgaven. Den store virksomhed har i de fleste tilfælde nogle ressourcer at trække på, således at hverken det manglende antal medarbejdere eller manglende indtægt ved tab, har den helt store konsekvens.

Derimod kan det være et rigtigt hårdt tabt, og nederlag for den lille tegnestue. De har været nødsaget til at sætte størstedelen af medarbejderne på opgaven for at levere til tiden. Det har fjernet lederen fra sine tilbageværende medarbejdere i en meget stresset tid. til gengæld kan en sejr gøre dem så mange gange bedre end hvad et nederlag kunne tage fra dem, og det er her det hele er det værd.